Tijdschrift iBestuur Ambtenaar 2.0 - april 2013

Hoogtepunten van de Ambtenaar 2.0 Dag!

Zo’n 700 ambtenaren kwamen op 6 februari naar de Dag van de Ambtenaar 2.0 in Rotterdam en Zwolle. In deze iBestuur | Ambtenaar 2.0 kijken we terug en gaan we dieper in op de hoogtepunten van de Ambtenaar 2.0 Dag.

Belangrijke rode draad was weer digivaardigheid en de vraag hoe je als ambtenaar alle nieuwe technische middelen slim kan inzetten voor je werk. Ook de rol van sociale media bij crisiscommunicatie stond hoog op de agenda. Daarom deze keer een interview met Ina Strating, specialist slachtoffercommunicatie bij Buro Communicatiezorg in Assen. Mathieu Paapst kijkt terug op zijn workshop over persoonsgegevens in de cloud.

De Dag van de Ambtenaar 2.0 was echter vooral weer een succes omdat we het samen hebben georganiseerd, op basis van de energie en ideeën van al die betrokkenen. En als we dat samen kunnen organiseren, wat dan nog meer, vraagt Aletha Steijns zich af in haar column. Het antwoord ligt besloten in alle activiteiten en initiatieven waar ambtenaren 2.0 in het hele land mee bezig zijn. Eén lichten we er in dit nummer uit: Serious Ambtenaar. Zo serieus is de beweging van ondernemende ambtenaren. Dat heeft deze Ambtenaar 2.0 Dag weer laten zien.

Davied van Berlo

Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers