Tijdschrift Ambtenaar 2.0

Tijdschrift Ambtenaar 2.0

Wat gebeurt er in de overheid 2.0?

Tijdschrift iBestuur | Ambtenaar 2.0 - April 2012

In dit tweede nummer van iBestuur | Ambtenaar 2.0 wordt zichtbaar hoe de overheid 2.0 aan het professionaliseren is. Zo zien we hoe verschillende organisaties webcare al totdeel van hun werk hebben gemaakt. Ook organisatieverandering (Het Nieuwe Werken) staat op veel plaatsen op de agenda.

Pleio, de samenwerkomgeving voor de overheid, ontwikkelt zich ook voorspoedig. De nieuwe vormgeving maakt het platform een stuk gebruiksvriendelijker en er is een stichting opgericht om als aanspreekpunt te dienen voor overheidsorganisaties die hun intranet of participatiesite daar willen onderbrengen. In dit nummer lees je hoe de provincie Noord-Brabant Pleio inzet om de transitie in de jeugdzorg op een 2.0-manier aan te pakken.

Ten slotte vertelt Christophe van der Maat, jonge ambtenaar van het jaar, in zijn column hoe hij over organisatiegrenzen heen werkt en waar hij dan zoal tegenaan loopt. En Mathieu Paapst ontleedt weer een juridisch aspect van de overheid 2.0. Kortom, weer genoeg te lezen om de overheid mee vooruit te helpen.

Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers