Tijdschrift iBestuur | Ambtenaar 2.0 - juni 2012

Wat mag je als ambtenaar zeggen op internet? Ook ambtenaren hebben vrijheid van meningsuiting, maar we moeten er wel op letten dat we ‘de dienst niet schaden’. In dit nummer besteden we aandacht aan de vraag waar de grens ligt tussen eigen verantwoordelijkheid en de grenzen die je organisatie je oplegt.


Tegen diezelfde vraag lopen steeds meer mensen aan die hun eigen telefoon of tablet voor hun werk gebruiken: bring your own device (BYOD). Het werkt beter, maar hoe zit het met beveiliging, archivering? Ambtenaar 2.0 organiseerde daar een drukbezochte kennisdag over: http://BYOD.ambtenaar20.nl. In iBestuur komt de juridische kant aan bod.


Zijn dit nu thema’s van Het Nieuwe Werken? Het wordt steeds onduidelijker waar deze hypeterm voor staat. De meeste mensen denken dat het gaat om flexplekken en thuiswerken. Maar was deze beweging niet ooit begonnen om medewerkers meer ruimte te geven om zelf hun leven en hun taken in te vullen? Dat doel zijn we ver voorbijgeschoten. Daarom kondigen wij het Einde van Het Nieuwe Werken aan. Lees waarom op pagina 12!

Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers